UMO & Aili Ikonen: Blue Notes on Silver Screen

08sep7:00 pm9:00 pmUMO & Aili Ikonen: Blue Notes on Silver Screen7:00 pm - 9:00 pm

Event Details

UMOn syyskauden aloituskonsertissa sukelletaan kiehtovan elokuvamusiikin maailmaan – luvassa ikonisia säveliä, jotka saavat meidät kerta toisensa jälkeen itkemään, nauramaan ja tuntemaan!

”Blue Notes on Silver Screen” sisältää tunnettuja elokuvasävelmiä ja nostalgista big band -musiikkia eri vuosikymmeniltä, aina 1950-luvulta nykypäivään. UMOn solistina konsertissa nähdään jazzlaulaja Aili Ikonen ja kapellimestarina Kirmo Lintinen.

Konsertissa kuullaan tunnettuja kiinnostavia teoksia animaatioista kauhuun ja kovaan toimintaan. Mukana on kappaleita muun muassa elokuvista Erään murhan anatomia, Pahan kosketus, Vaaleanpunainen pantteri ja Ihmeperhe. Tuttuja elokuvasäveltäjiä edustavat Duke Ellington, Raymond Scott, Henry Mancini ja Monty Norman.

Jazzmusiikki ja elokuva syntyivät samoihin aikoihin 1800-luvun lopulla, mutta toden teolla sinisävelistä päästiin nauttimaan valkokankaalla 1950- ja 60-luvulla. Tuolloin ison jousiston arvokas sointi korvautui big bandin armottomalla räväkkyydellä. Nyt UMO osoittaa oman räväkkyytensä tarttuessaan ennakkoluulottomasti klassikkoelokuvien musiikillisiin aarteisiin.

Liput Lippupisteestä palvelumaksuineen
normaalihinta 28 €
eläkeläiset 25 €
opiskelijat, lapset, työttömät, varusmiehet 15 €
+ mahd. toim.maksu.

Konsertin kesto n. 2 h, sis. väliajan.

more

Time

(Saturday) 7:00 pm - 9:00 pm

Location

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46, 00130 Helsinki, Suomi