Tenhon sunnuntaijazz: Adele Sauros Quartet

17sep7:30 pm10:00 pmTenhon sunnuntaijazz: Adele Sauros Quartet7:30 pm - 10:00 pm

Event Details

Tenhon sunnuntaijazz:
Adele Sauros Quartet
17.9. klo 20
Vapaa pääsy!

Adele Sauros, tenori- ja sopraanosaksofonit
Seppo Kantonen, piano
Vesa Ojaniemi, kontrabasso
Tuomas Timonen, rummut

Helsinkiläinen yhtye Adele Sauros Quartet soittaa omaleimaista modernia nykyjazzia. Musiikissa yhdistyvät erilaiset tunnelmat herkistä balladeista vapaaseen ilmaisuun ja modaaliseen melankoliaan. Se yhdistää eri tyylejä ennakkoluulottomasti. Sävellykset ovat tarinoita elämän varrelta. Sävellyksistä ja sovituksista vastaa Adele Sauros. Lukemattomista määrittelemättömistä vaikutteista voi mainita muun muassa Keith Jarrett, Brad Mehldau, Mark Turner, John Coltrane, Miles Davis, Sonny Rollins, Jan Garbarek, Ambrose Akinmusire, Walter Smith III, Seamus Blake, Brian Blade, Benny Moré ja hänen isänsä Yrjänä Sauros.

Yhtye julkaisi debyyttilevynsä keväällä 2014. Adele Sauros julkaisi ensimmäistä kertaa omalla nimellään My Spontaneous Mind- albumin marraskuussa 2016. Yhtye on keikkaillut levyn tunnelmissa 2017 uudella kokoonpanolla. Levyllä kuultiin myös muun muassa Max Zengeriä, joka on ollut mukana myös osalla vuoden 2017 keikoista. Sauros palkittiin Suomen saksofoniseuran Åke Forsell tunnustuspalkinnolla maaliskuussa 2017.

Quartetin muut jäsenet kuuluvat Suomen jazzin kärkikastiin jo kokeeneempina muusikoina ja ovat tunnettuja monista eri tyylisistä kokoonpanoista. Seppo Kantonen on vanhemman polven legendaarinen pianisti, joka on erityisen tunnettu yhteistyöstä muun muassa seuraavien kanssa: Mikko Innanen, Pekka Pohjola ja UMO. Vesa Ojaniemi on myös soittanut paljon UMO:n riveissä sekä on tunnettu yhteistyöstään muun muassa Kasperi Sarikoski & Nuancen ja Tero Hyväluoma Groupin kanssa. Tuomas Timonen on tunnettu niin ikään monista yhtyeistä muun muassa HERD, Skinny Jenny ja Zander.

Sauroksen muita tunnettuja oman musiikin yhtyeitä ovat muun muassa Katu Kaiku ja JAF Trio. Katu Kaiku julkaisi levyn Tokyo/Kuopio vuonna 2016 ja se voitti Suomen Young Nordic Jazz Cometsin vuonna 2015. Tanskalais suomalainen JAF Trio on We Jazz Rising Star 2017.

http://www.adelesauros.com/
https://www.facebook.com/adelesaurosquartet/
https://www.facebook.com/saurosadele
Spotify:

Keittiö -22 / Baari -24
www.tenhorestobar.fi
www.instagram.com/tenhorestobar

more

Time

(Sunday) 7:30 pm - 10:00 pm

Location

Tenho Restobar, Helsinginkatu 15, 00500 Helsinki, Suomi