Rankka Saurosklubi part 4

31jan7:00 pm7:00 pmRankka Saurosklubi part 47:00 pm - 7:00 pm

Event Details

Behold!

Järjestyksessään neljäs Rankka Saurosklubi järjestetään keskiviikkona 31.1. 2018. Tapahtuma alkaa klo 19 ja suosittelemme aikaista lihaksi tulemista.
Vetäjänä ja multiartistina häärää itseoikeutetusti Yrjänä Sauros!

Tällä kertaa mukaan on kutsuttu mieletön jazz trio
joka kantaa nimeä KATU KAIKU.

Sisäänpääsy on vapaa, kahisevaa kannattaa silti ottaa mukaan jos haluaa muistaa artisteja ja nauttia mahdollisista pöydän antimista.

Yrjänä Sauros on helsinkiläinen performanssitaiteilija, muusikko, kirjailija ja näyttelijä. Sauros on kehittänyt oman saurofoniksi kutsutun soittimen. Saurofoni on pianolanka, joka pingotetaan haluttuun kohtaan tilassa. Sen ääni on elektronisesti vahvistettu.

KATU KAIKU
Adele Sauros – saksofonit
Mikael Saastamoinen – kontrabasso
Erik Fräki – rummut

Katu Kaiku julkaisi debyyttialbuminsa Tokyo/Kuopio keväällä 2016. Yhtye oli Suomen Young Nordic Jazz Comets edustaja 2015.
Katu Kaiku sai alkunsa kesällä 2013, kun kolme nuorta muusikkoa kantoi soittimensa ensimmäistä kertaa yhdessä Kaisaniemen puistoon. Kadulla löytynyt keskinäinen luottamus innosti kokeilemaan muutakin kuin jazzstandardeja, ja kesän päätyttyä yhtye jatkoi sisätiloissa keskittyen omaan materiaaliin ja yhteisen vapaan ilmaisun etsimiseen.

Katu Kaiku on soittanut kaduilla, klubeilla ja festareilla pääasiassa itsenään, mutta on tehnyt yhteistyötä myös suomalaisten jazztaiteilijoiden, kuten Verneri Pohjolan, Teemu Viinikaisen ja Seppo Kantosen kanssa. Katu Kaiun ensimmäinen levy Tokyo/Kuopio julkaistiin keväällä 2016 ja se onkin kerännyt rutkasti kiitosta niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin. Yhtye on esiintynyt myös ulkomailla Hollannin Groningenissa, Norjassa Trondheimin jazz festareilla ja Barcelonassa.

”Yhtyeen musiikissa on myös ristiriitoja ja särmää, kuten hyvässä taiteessa useimmiten, mutta pääsääntöisesti tummaksi värittynyt sointipinta ja rauhalliset kehittelyt synnyttävät seesteisen ja samalla taiteellisesti hyvin kypsän vaikutelman.” -Pentti Ronkainen, Suomijazz

”Bändi osoittautui erittäin monipuoliseksi ja raikkaaksi bändiksi joka taipui persoonallisesti moniin erilaisiin tyyleihin Black Motorin suuntaan kurottavasta kokeellisuudesta melodisempaan jazziin Mopon mieleentuovan konstailemattoman ennakkoluulottomuuden ollessa koko ajan mukana.” -Jazzpossu

more

Time

(Wednesday) 7:00 pm - 7:00 pm

Location

Galleria Rankka, Tyynenmerenkatu 6, 00220 Helsinki, Suomi