Railo 7: Mikko Innanen // Arttu Partinen // Panu Luukkonen

15dec6:00 pm9:00 pmRailo 7: Mikko Innanen // Arttu Partinen // Panu Luukkonen6:00 pm - 9:00 pm

Event Details

Railo 7: Mikko Innanen // Arttu Partinen // Panu Luukkonen

Mikko Innanen

Innanen’s own approach seamlessly links the diverse pathways the saxophone has taken through jazz. Within a single solo he can move from being deep in the melody or exploring complex chord changes to playing in free and far-out areas.

Innanen’s improvising and composition spring from the same source – a dedication to melody and a strong rhythmic foundation. Yet from this base he branches out in multiple directions, from interpreting traditional swing and blues-tinged, and sometimes even schlager-esque melodic themes to setting his own texts to music, exploring more theoretical concepts or reaching for the abstract and unknown. “As in life, in music you need to find a balance between beautiful and ugly, cerebral and carnal, sacred and profane, and fun and serious.”

Arttu Partinen

Arttu Partinen on tehnyt musiikkia yli viisitoista vuotta, Aktiivisen kotimaassa ja ulkomailla esiintymisen lisäksi hän on osana Mental Alaska-kollektiivia tuonut valtavan määrän kokeellisen musiikin tekijöitä Suomeen.

Soolona esiintyessään hänet on usein tunnettu nimellä Amon Düde, mutta viime aikoina hän on esiintynyt enimmäkseen omalla nimellään. Partisen keikoilla räiskyvän määrätitetoiset ja dynaamiset äänet sekoittuvat saumattomasti tahattomiin slapstick-käänteisiin. Löydettyjen kasettien ja ennalta valmistettujen kollaasien lisäksi hänen teostensa elementit ovat enimmäkseen lähtöisin sekä eri kokoonpanoilla että soolona tehdyistä äänityksistä. Kasettisoittimet muodostavat eräänlaisen orkesterin, jota Partinen yrittää johtaa.

Panu Luukkonen

Panu Luukkonen on kulttuurin suurkuluttaja, joka tällä hetkellä on kiinnostunut hyvin laaja-alaisesti musiikin eri muodoista, Neuvostoliiton aikaisista itäblokin maiden elokuvista ja ajan löytämisestä pystyäkseen lukemaan suureksi paisunutta kirjalistaansa. Hän opiskelee tietojenkäsittelytiedettä Helsingin yliopistossa ja elektroakustista improvisointia Sibelius-Akatemiassa. Luukkosta ärsyttää ihmisten naiivi usko teknologian kaikkivoipaisuuteen ja hän toivoisi, että ihmiset ottaisivat enemmän selvää ilmastonmuutoksesta; mm. hiilibudjetista, IPCC:n vuoden 2018 erikoisraportista ja siitä tosiasiasta, että hiilidioksidipäästöt ovat kasvaneet maailmassa 50% vuoden 2000 tasosta ja jatkavat yhä kasvuaan. Luukkonen työskentelee nykyään enimmäkseen studiossa, mutta aika ajoin häntä näkee improvisoimassa pasuunalla, läppärillä tai tällä kertaa tuuballa. Luukkosen mielestä illeismi on aina pop.

Tapahtumaa tukee Helsingin kaupunki

more

Time

(Saturday) 6:00 pm - 9:00 pm

Location

Asbestos Art Space, Mäkelänkatu 45, 00550 Helsinki, Suomi