PRESTO-LOUNASKONSERTTI: UMO & NUORET SOLISTIT

08jan12:00 pm1:00 pmPRESTO-LOUNASKONSERTTI: UMO & NUORET SOLISTIT12:00 pm - 1:00 pm

Event Details

TI 8.1.2019 KLO 12.00 // SAVOY-TEATTERI, HELSINKI
Savoy-teatteri, UMO ja Ravintola Presto jatkavat ilmaisten lounaskonserttien sarjaa kevätkaudella 2019.

Vuoden ensimmäisessä lounaskonsertissa UMO saa solisteikseen neljä maamme nuoren polven jazzhuippuihin lukeutuvaa muusikkoa. Orkesterin komppiryhmä uudistuu kertaheitolla, kun pianon taakse istahtaa Toomas Keski-Säntti, rumpuja iskee Anssi Tirkkonen ja big bandin sointiin tuo syvyyttä basisti Eero Seppä. UMO-debyyttinsä tekee myös laulajatar Kadi Vija, joka on jo vuosia kuulunut jazzlaulun säkenöivimpiin lahjakkuuksiin. UMOa ja nuoria solisteja luotsaa kapellimestari Kirmo Lintinen.

Pianisti ja kosketinsoittaja Toomas Keski-Säntti (s. 1995) opiskelee Sibelius-Akatemian jazzosastolla opettajinaan mm. Kari Ikonen ja Jukkis Uotila. Toomas on mukana mm. OK:KO-kollektiivissa.

Rumpali Anssi Tirkkonen (kuvassa) (s. 1988) edustaa nuorta suomalaista jazzsukupolvea. Hän on voittanut Euroradio Jazz Competition- ja Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailut sekä esiintynyt mm. UMO Jazz Orchestran, Timo Lassy Bandin, Jukkis Uotilan, Gustavo Bergallin, Terrell Staffordin ja Will Vinsonin kanssa. Tirkkonen työskentelee tällä hetkellä useassa yhtyeessä ja säveltää musiikkia omalle uudelle kokoonpanolleen.

Eero Seppä (s. 1990) painottaa bassonsoitossaan soittimensa ominaispiirteitä: selkeyttä, varmuutta ja luotettavuutta. Tästä syystä hän on kysytty basisti monissa suomalaisissa jazzyhtyeissä, kuten AR Quartet, Sami Saari ja Jazzpojat sekä Manuel Dunkel Quartet. Musiikkiopintonsa Seppä aloitti Tampereella Pirkanmaan musiikkiopistossa ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian jazzmusiikin osastolta keväällä 2016.

Kadi Vija (s. 1985) on nuoren sukupolven lahjakas jazzin ja improvisoidun musiikin äänitaiteilija. Hänen ainutlaatuinen lähestymistapansa laulamiseen ja tulkitsemiseen on saanut vaikutteita instrumentaalisesta jazzmusiikista, virtaavista ajatuksista sekä abstraktiudesta. Vija kertoo tarinoita melodioiden, äänensävyjen sekä ideoiden kielellä.

*

Huom! Lounaskonsertit ovat olleet loppuunmyytyjä, joten noudathan ennakkolipun Savoy-teatterin lippuluukulta (0 €) tai Lippupisteestä (1 € toimitusmaksu). Ennakkolipulla sisään klo 11:50 asti. Tämän jälkeen mahdollisesti tyhjäksi jääneet paikat täytetään liputtomilla asiakkailla. Kannattaa tulla ajoissa paikalle, koska saliin ei pääse myöhässä.

Voit halutessasi nauttia lounaan Ravintola Prestossa joko ennen tai jälkeen konsertin, hinta alk. 10,40 €.

Tuotanto: UMO Jazz Orchestra, Savoy-teatteri ja Ravintola Presto.

more

Time

(Tuesday) 12:00 pm - 1:00 pm

Location

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46, 00130 Helsinki, Suomi