Mikko Innanen Trio: Maakuntalaulut

06nov6:00 pm7:00 pmMikko Innanen Trio: Maakuntalaulut6:00 pm - 7:00 pm

Event Details

06.11.2017 klo 18:00
Saksofonisti Mikko Innanen, haitaristi Veli Kujala ja rumpali Mika Kallio soittavat maakuntalauluja uudella tavalla. Miten sadan vuoden takainen isänmaallinen paatos ja nykyjazz tulevat keskenään juttuun?

“Löysin kirjastosta Jenny Elfvingin ja Ilmari Hannikaisen 1927 toimittaman nuottikirjan “Suomen Maakuntalaulut”. Kirja sisältää kolmisenkymmentä maakuntalaulua, usealle maakunnista kun oli aikanaan sävelletty monta kilpailevaa teosta. Sävellyksiin tutustuminen herätti paljon kysymyksiä,” kertoo Innanen.

“Jazz on luonteeltaan kansainvälistä musiikkia – voisinko itse jazzmuusikkona soittaa maakuntalauluja omalla tavallani ja keiden kanssa? Miten sadan vuoden takainen isänmaallinen paatos ja nykyjazz tulevat keskenään juttuun? Entä jos afro-amerikkalaisen avantgardejazzin pyhä henki saksofonisti Albert Ayler olisikin jäänyt maahamme 60-luvulla pysyvästi ja vaikuttunut maakuntalauluistamme (eikä ruotsalaisista kansansävelmistä, kuten tarinan mukaan kävi)? Minkälaista musiikkia siitä olisi syntynyt? Miten suomen kieli soi instrumentaalimusiikiksi muunnettuna? Kuka minä olen? Keitä me olemme? Voisiko suomalaisuutta ja maakunnallisuutta käsitellä ajassamme positiivisuuden kautta ilman paatosta ja hurmahenkisyyttä?”

Konsertti on Keravan kirjaston Pentinkulma-salissa. Se on osa Keravan kaupungin Suomi100-ohjelmaa. Järjestäjänä ovat Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

Vapaa pääsy.

more

Time

(Monday) 6:00 pm - 7:00 pm

Location

Keravan kaupunginkirjasto, Paasikivenkatu 12, 04200 Kerava, Suomi