Kallio Jazz Season at Väinö Kallio: JARI PERKIOMAKI QUARTET FEAT. JOONAS HAAVISTO

16nov7:00 pm7:00 pmKallio Jazz Season at Väinö Kallio: JARI PERKIOMAKI QUARTET FEAT. JOONAS HAAVISTO7:00 pm - 7:00 pm

Event Details

Kahdeksan konserttia neljän kuukauden aikana Helsingin Väinö Kalliossa. “Kallio Jazz Season” on jazz-musiikin konserttisarja, jota isännöi Helsingissä asuva italialaisrumpali Alessandro D’Anna. Nuoresta iästään huolimatta D’Anna on jo esiintynyt monien kansainvälistä suosiota nauttivien jazz-muusikoiden (mm. David Kikoski, John Taylor, Benito Gonzalez, Mark Gross, Eve Cornelious, Rotem Sivan, Reinier Baas) kanssa.

Kallio Jazz Season -festivaali on katsaus Helsingin jazz-skeneen, jossa jokainen konsertti esittelee kuulijoille uuden yhtyeen ja uuden ohjelmiston.

LIPUT TULEVAT MYYNTIIN SUNNUNTAINA 19.8.! Myös kausilippuja saatavilla.

16.11. JARI PERKIOMAKI QUARTET FEAT. JOONAS HAAVISTO
Jari Perkiomaki: alto sax
Joonas Haavisto: piano
Juuso Kasperi Rinta: doublebass
Alessandro D’Anna: drums

Jari Perikiömäki: Saksofonisti Jari Perkiömäki (s. 1961) oli Suomen ensimmäinen jazzmaisteri valmistuessaan Sibelius-Akatemian jazzosastolta vuonna 1989 kuuden vuoden opintojen jälkeen. Perkiömäki jatkoi opiskeluja ja vuonna 2002 hän sai painaa päähänsä maamme ensimmäisen taiteellisen jazztohtorin hatun. Sibelius-Akatemian tuntiopettajana Jari aloitti jo perusopintojen aikana ja vuodesta 2000 lähtien hän on toiminut Sibelius-Akatemian jazzosaston lehtorina sekä osastonjohtajana.
Ahkerien opintojensa ja opettamisen ohella Perkiömäki on tehnyt paljon keikkaakin. Varsinaisesti ura muusikkona alkoi 1970-luvun lopulla Pori Big Bandin saksofonisektiossa ja pian myös orkesterin taiteellisena johtajana. Pääkaupunkiseudulle muuttamisen jälkeen työnantajina olivat Espoo Big Band ja UMO sekä useat Yleisradion 1980-luvun järjestämät kansainväliset jazzworkshopit. Perkiömäki on johtanut 1980-luvun alusta lähtien omia yhtyeitään, jotka vierailivat jo varhain ulkomaisilla jazzfestivaaleilla, muun muassa Saksassa ja Unkarissa. Vuonna 1985 saksofonisti teki kvartettikokoonpanolla sekä Jazzliiton kiertueen että debyyttilevyn. Saman vuoden lopussa Perkiömäki vastaanotti myös Pekka Pöyry -palkinnon sekä Vuoden muusikon tittelin Rytmi-lehden lukijaäänestyksessä.
Joonas Haavisto: Pian Helsinkiin muutettuaan Haavisto on soittanut useissa kokoonpanoissa. Syksyllä 2004 Haavisto liittyi UMO Jazz Orchestraan ja samana vuonna alkoi soittaa Jukka Tolosen Cool Train -bändissä.
Juuso Kasperi Rinta: Juuso Rinta on Helsingissä asuva basisti. Tällä hetkellä hän opiskelee Sibelius-Akatemian jazzosastolla ja esikuvikseen hän listaa mm. Sam Jonesin, Paul Chambersin, Carlos Henriquezin, Eric Revisin, Oscar Pettifordin ja Israel Crosbyn.

https://www.facebook.com/events/250957535546615/

more

Time

(Friday) 7:00 pm - 7:00 pm

Location

Väinö Kallio, Hämeentie 11, 00530 Helsinki, Suomi