JuuriJuhla-RotFest 15 vuotta -juhlakavalkadi ja juhlatanssit

14apr6:00 pm10:00 pmJuuriJuhla-RotFest 15 vuotta -juhlakavalkadi ja juhlatanssit6:00 pm - 10:00 pm

Event Details

JuuriJuhla-RotFest 15 vuotta -juhlakavalkadi ja juhlatanssit

Upea kattaus kansanmusiikin ja kansantanssin riemua, runsautta ja railakkuutta niin soittaen kuin tanssien. Esiintymässä Rutistus-kansantanssiryhmä, JPP, Floating Sofa Quartet (FIN, DK, SE), sekä Musikinstitutet Kungsvägenin Folksvägen-orkesteri.

Konsertin jatkeena Juhlatanssit, tanssittamassa Leikarit. JPP & Antti Savilampi vetävät huutokatrillin koko juhlaväelle.

Salikonsertin kesto 2 h 10 min, sis. väliajan.
Juhlatanssien kesto 1 h 30 min
Liput alkaen 19/13 € + toimitusmaksu, Lippupiste
Kaikukortti-tapahtuma

Floating Sofa Quartet on yhteispohjoismainen folk-nelikko Tanskasta, Suomesta ja Ruotsista. Yhtyeen käsityönä valmistetussa musiikissa kuuluvat pohjoisen metsien huurteiset havupuut, rätisevän takan lämpö sekä vastajauhetun kahvin tuoksu yhdistelmänä pohjoismaisia perinteitä, herkullisia harmonioita sekä akustisten instrumenttien lämpöistä sointia. Yhtyeen esikoisalbumi The Moon We Watch Is the Same julkaistiin marraskuussa 2016.

Mads Kjøller-Henningsen (huilu, säkkipilli),
Clara Tesch (viulu),
Leija Lautamaja (harmooni, 2,5-rivinen haitari),
Malte Zeberg (kontrabasso)

JPP on kuulunut vuosikymmeniä Suomen kansanmusiikkikentän kulmakiviin. JPP:n musiikilliset juuret yltävät aina 1700-luvulle saakka ja ovat saaneet alkunsa Järvelän kylästä kotoisin olevan Järvelän suvun viulunsoittoperinteestä. JPP ja espoolainen kansantanssiguru Antti Savilampi on se yhdistelmä, mikä saa lattian täyttymään Huutokatrillin tanssijoista. Aiempaa kokemusta ei tarvita, olet hyvissä käsissä!

Tommi Pyykönen (viulu), Arto Järvelä (viulu),
Matti Mäkelä (viulu), Mauno Järvelä (viulu),
Timo Alakotila (harmooni), Antti Järvelä (basso)

Musikinstitutet Kungsvägenin oppilaiden ja vanhempien yhteinen kansanmusiikkiorkesteri Folksvägen soittaa pääosin suomenruotsalaista kansanmusiikkia Inka Eerolan ja Emma Viljasen johdolla.

Helsingin kansantanssinystävien Rutistus on tanssinut ryhmänä jo 30 vuotta tanssijoiden, muusikoiden ja ohjaajien vaihtuessa matkan varrella. Alkuajoista lähtien Rutistus on nojannut vahvasti perinteiseen kansantanssiin, jota esitetään elävästi ja hyvällä yhdessä tekemisen meiningillä. Rutistusta ohjaa Riina Hosio ja musiikista vastaa ryhmän viulisti Teemu Eerola.

Espoolainen Leikarit tanssittaa JuuriJuhla-RotFestin juhlayleisöä perinteisen espoolaisen kansanmusiikin tahdissa. Pelimanniyhtye Leikarit on toiminut vuodesta 1975 lähtien esiintyen paitsi kotinurkillaan pääkaupunkiseudulla myös muualla Suomessa ja ulkomailla.

Ulla Hillebrandt (viulu, laulu), Jussi Tarkkanen (viulu), Maarit Kyllönen (viulu), Raimo Nummela (haitari), Jaakko Heikkinen (klarinetti), Tony Wallius (klarinetti), Panu Helke (basso)

more

Time

(Saturday) 6:00 pm - 10:00 pm

Location

Sellosali, Soittoniekanaukio 1 A, 02600 Espoo, Suomi