Joonas Haaviston kotikonsertit: WITH A TWIST

12sep6:30 pm8:30 pmJoonas Haaviston kotikonsertit: WITH A TWIST6:30 pm - 8:30 pm

Event Details

Töölöläisessä yksiössä järjestettävä intiimi konserttisarja juhlii uuden Steinway & Sons -flyygelin tupaantuliaisia. Kontrabasisti Antti Lötjönen, saksofonisti Jukka Perko ja trumpetisti Verneri Pohjola saapuvat solistivieraiksi illan isännän, pianisti Joonas Haaviston kotiin ja luovat jokaiseen iltaan oman, ainutlaatuisen tunnelmansa.

WITH A TWIST 12.9.2017
Antti Lötjönen – kontrabasso
Joonas Haavisto – flyygeli

“Olemme soittaneet Antin kanssa jo Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolta lähtien. Antin kanssa musiikin tekeminen tuntuu helpolta, eikä hän syyttä ole maamme kysytyin jazzbasisti. Illan ohjelmisto tulee koostumaan uusista sävellyksistäni, joita tullaan myös kuulemaan ensi vuonna julkaistavalla trioni neljännellä albumilla. Nyt duo-kokoonpanolla nämä kappaleet saavat entistäkin herkemmän ja intiimimmän tunnelman.”

Yli kymmenen vuoden ajan Joonas Haavisto Triossa soittanut Antti Lötjönen (s. 1980) tunnetaan monista eturivin jazzyhtyeistä. Monipuolisesti erilaisia tyylejä hallitsevan muusikon juurevaa työskentelyä on kuultu mm. Timo Lassy Bandissa, The Five Corners Quintetissa, Teddy’s West Coastersissa, Ilmiliekki Quartetissa ja Verneri Pohjola Quartetissa sekä hänen omassa yhtyeessään Antti Lötjönen Quartet Eastissa. Näyttävän uransa aikana hän on esiintynyt yli kolmessakymmenessä maassa sekä valittu mm. 2003 Teosto-palkinnon voittajaksi Ilmiliekki Quartetin kanssa sekä Pori Jazz -festivaalin Vuoden taiteilijaksi v. 2015.

STRAIGHT UP 19.9.2017
Jukka Perko – saksofoni
Joonas Haavisto – flyygeli

“Kuulin Jukka Perkoa ensimmäistä kertaa opiskellessani Kokkolan konservatoriolla, jossa Jukka kävi vierailemassa 90-luvun lopulla. Soittokokemus hänen kanssaan teki lähtemättömän vaikutuksen nuorelle pianistin alulle. Jukan soitto on inspiroinut jazzin ystäviä ympäri maailmaa ja hänellä on suuren sydämen ja valtavan kokemuksensa myötä aina tarina kerrottavanaan. Illan ohjelmistossa kuullaan mm. Paul McCartneyn ja George Gershwinin sävellyksiä.”

Saksofonisti Jukka Perko (s. 1968) soitti itsensä jazz-piirien tietoisuuteen teini-ikäisenä Pori Jazz -festivaaleilla kesällä 1986. Jo seuraavana vuonna hänet kutsuttiin trumpetisti Dizzy Gillespien 70-vuotisjuhlakiertueen orkesteriin. Sittemmin Perkon taiteessa jazzin rytmiikka ja ajatuksen lento ovat saaneet rinnalleen suomalaisen musiikin sydänääniä virsien juurevasta harmoniasta Olavi Virran musiikkiin.

ON THE ROCKS 27.9.2017
Verneri Pohjola – trumpetti
Joonas Haavisto – flyygeli

“Tutustuin Verneriin ensimmäisen kerran IASJ:n kesäleirillä 2004. Hänellä oli jo tuolloin selkeä suunta, mihin hän haluaa musiikkiaan viedä. Vernerin kyky vangita kuulijat upealla soundillaan ja luovilla ideoillaan on vertaansa vailla. Illan konsertissa tullaan kuulemaan Vernerin omia sävellyksiä duo-kokoonpanolle sovitettuna.”

Suomen kansainvälisesti arvostetuimpiin muusikoihin kuuluva trumpetisti Verneri Pohjola (s. 1977) nousi jazzyleisön tietoisuuteen 2000-luvun alussa Ilmiliekki Quartetin yhteydessä. Pohjola julkaisi kolmannen oman levynsä Bullhorn maailmanlaajuisesti helmikuussa 2015. Bullhorn sekä Pohjolan viimeisin, isälleen omistettu Pekka (2017) ovat keränneet ylistäviä arvioita ja vakiinnuttaneet entisestään Pohjolan asemaa voimakkaana ja visionäärisenä jazzartistina myös kansainvälisellä musiikkikentällä.

Joonas Haavisto

Maailmankuulun pianobrändin Steinwayn Artistiksi tänä vuonna valittu pianisti ja säveltäjä Joonas Haavisto (s. 1982) on kansainvälisesti palkittu jazzmuusikko. Hän on levyttänyt useiden eri kokoonpanojen kanssa ja esiintynyt merkittävillä festivaaleilla sekä klubeilla Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Japanissa.
Nousujohteista kansainvälistä uraa tekevä Haavisto on julkaissut trionsa kanssa kolme albumia: Blue Waters, Micro to Macro sekä oku. Joonas on esiintynyt kamariorkestereiden kuten Keski- Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Lapin Kamariorkesterin solistina. Viime vuonna Cannesin Un Certain Regard sarjan voittaneessa Juho Kuosmasen ohjaamassa elokuvassa Hymyilevä mies on myös Haaviston esittämä ja säveltämä kappale.

www.joonashaavisto.com

Liput ovelta ja Tiketti.fi:

https://www.tiketti.fi/A-Housewarming-Party-For-Miss-A-Arkadiankatu-20-Helsinki-lippuja/49097

Ikäraja: Ikärajaton
Ovet klo 18:30
Showtime 19:00
Esityksen kesto n. 1h

Konsertteihin myynnissä myös sarjalippuja, jotka oikeuttavat sisäänpääsyn kaikkiin kolmeen konserttiin. Lippu säilytettävä kaikkiin konsertteihin.
Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkistetaan tapahtuman ovella.

more

Time

(Tuesday) 6:30 pm - 8:30 pm

Location

Arkadiankatu 20, 00101 Helsinki, Suomi