Jazz´n Jam: Sound and fury

23apr7:00 pm8:00 pmJazz´n Jam: Sound and fury7:00 pm - 8:00 pm

Event Details

Sound & Furyn ohjelmiston rungon muodostamat Edward Vesalan sävellykset ovat suomalaista klassista musiikkia, jota voi verrata siihen, kun RSO soittaa Sibeliuksen tai Rautavaaran musiikkia.

Se on yhtä tärkeätä ja ajatonta suomalaisuuden syväluotaamista, mutta eri kulmasta katsottuna. Ja Sound & Fury on Vesalan musiikin ylivoimaisesti paras tulkki.

Kuvataiteilija Teemu Mäki kiteyttää asian hienosti:

“Suomalaista taidetta on hyvä tukea, jotta se pärjää vuorovaikutuksessa muiden kulttuurien kanssa ja pystyy luomaan jotain uutta ja antoisaa sen vuorovaikutuksen kautta. Minulla on hyllyssäni yli kuusi tuhatta CD-levyä, mutta kun minä ajattelen suomalaisen musiikin suurimpia saavutuksia, niin päällimmäisenä mieleeni ei tule Sibelius, Saariaho, Salonen ja muut ässät, vaan ne kuusi levyä, jotka Edward Vesalan Sound & Fury -jazzorkesteri teki 1970–1990-luvuilla saksalaiselle ECM-levymerkille ja ne Jukka Tiensuun kolme cembalosoololevyä, jotka hän teki Finlandialle ja Ondinelle 1980- ja 1990-luvuilla. Vesalan musiikki syntyi suomalaisuuden yhteentörmäyksestä afroamerikkalaisen kulttuurin kanssa ja Tiensuun levyillä oli vain muutama suomalaisen säveltäjän kappale, mutta siitä huolimatta pidän niitä nimenomaan suomalaisen taiteen suursaavutuksina – joita ei muualla ja muiden toimesta olisi voinut syntyä.”

Kokoonpano:
Pepa Päivinen: sopraano- ja tenorisaksofonit, bassoklarinetti ja huilu
Jorma Tapio: alttosaksofoni, bassoklarinetti ja bassohuilu
Tane Kannisto: tenorisaksofoni ja huilu
Antero Priha: trumpetti
Julius Heikkilä: sähkökitara
Jimi Sumen: sähkökitara
Sampo Lassila: kontrabasso
Hannu Risku: perkussiot
Janne Tuomi: rummut

ti 23.4.2019 klo 19.00
Malmitalo, Malmisali
Ala-Malmin tori 1, Helsinki
7 €
Sarjan taiteellinen johtaja on Sakari Puhakka.
Kesto n. 1h, ei väliaikaa

more

Time

(Tuesday) 7:00 pm - 8:00 pm

Location

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinkimalmitalo