Jazz illallisristeilyllä Janne Maarala & Teemu Viinikainen

22sep6:00 pm8:30 pmJazz illallisristeilyllä Janne Maarala & Teemu Viinikainen6:00 pm - 8:30 pm

Event Details

22.9. Janne Maarala & Teemu Viinikainen
Kultaiset jazz-ikivihreät

Teemu Viinkainen – kitara
Janne Maarala – piano

Risteilyllä tarjoillaan ”kultaiselta hopeavadilta” tunnettuja jazz-ikivihreitä eli Cole Porterin, George Gershwinin, Irving Berlinin ja muiden Broadway-musikaalien ja Hollywood-filmien mestarisäveltäjien teoksia.

”Teemu Viinikainen (s. 1975) kuuluu maailman 20 parhaan jazzkitaristin joukkoon” toteaa kansainvälisesti arvostettu professori, kirjailija ja kriitikko Stuart Nicholson. Kotimaassakin laajaa arvostusta nauttiva Viinikainen on huomioitu mm. Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla ja Sony Jazzpalkinnolla.

Suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettu virtuoosi on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden riveissä. Mm. Jukka Perkon, Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan kokoonpanot ovat tehneet Viinikaisen tunnetuksi jazzyleisön keskuudessa ja niiden riveissä hän on hiljalleen noussut maailmanluokan kitaristiksi. Tästä osoituksena mainittakoon yhteistyö merkittävien ulkomaisten artistien kuten Joe Lovanon, Tim Hagansin ja Randy Breckerin kanssa.

Taiturimainen ja monipuolinen pianisti Janne Maarala esiintyy säännöllisesti konserttisaleissa, jazzklubeilla ja -festivaaleilla, kirkoissa, laivoilla ja monilla muilla areenoilla. Hän johtaa omia yhtyeitään ja esittää musiikkia jazzista klassiseen ja virsistä kansanlauluihin. Hän on tehnyt myös muutamia täysin improvisoituja soolopianokonsertteja ja julkaissut neljä omaa albumia.

Lisätietoja:

www.teemuviinikainen.com
www.jannemaarala.com

more

Time

(Friday) 6:00 pm - 8:30 pm

Location

Lyypekinlaituri, 00101 Helsinki, Suomi