Jazz illallisristeilyllä Janne Maarala & Kalevi Louhivuori

15sep6:00 pm8:30 pmJazz illallisristeilyllä Janne Maarala & Kalevi Louhivuori6:00 pm - 8:30 pm

Event Details

15.9. Janne Maarala & Kalevi Louhivuori
Dizzy Gillespie 100 vuotta!

Kalevi Louhivuori – trumpetti ja laulu
Janne Maarala – piano

Taitetusta trumpetista ja pulleista poskistaan tunnettu Dizzy Gillespie oli yksi kaikkien aikojen taitavimmista trumpetisteista ja jazzmuusikoista. Hänellä oli myös varsin merkittävä rooli modernin jazzin ja bebopin synnyssä 1940-luvulla. Risteilyllä kuullaan Gillespien kuuluisimpia sävellyksiä ja hänelle tärkeitä jazzstandardeja – sekä soitettuna että laulettuna!

Trumpetisti-laulaja-säveltäjä-sanoittaja-sovittaja-tuottaja Kalevi Louhivuori on yksi Suomen merkittävimpiä nuoren polven muusikoita. Hän on kiertänyt maailmaa sekä esiintyjänä että opettajana Aasiaa, Australiaa, Afrikkaa, Amerikkaa ja Eurooppaa myöten. Kalevi on esiintynyt monien jazzlegendojen kanssa, kuten Dave Liebman, Al Foster, Hugh Masekela ja Bob Mintzer. Hän työskentelee lukuisissa bändeissä ja johtaa omia yhtyeitään: The Northern Governors, Sun Trio ja Kalevi Louhivuori Quintet.

Kalevi Louhivuoren SunTrio voitti Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun Islannin Reykjavikissa vuonna 2006, ja samassa kilpailussa hänet palkittiin parhaana solistina. Marraskuussa 2012 Louhivuori voitti UMO Jazz Orchestran järjestämän Kyky-kilpailun, joka järjestettiin kyseisenä vuonna ensimmäistä kertaa.

Taiturimainen ja monipuolinen pianisti Janne Maarala esiintyy säännöllisesti konserttisaleissa, jazzklubeilla ja -festivaaleilla, kirkoissa, laivoilla ja monilla muilla areenoilla. Hän johtaa omia yhtyeitään ja esittää musiikkia jazzista klassiseen ja virsistä kansanlauluihin. Hän on tehnyt myös muutamia täysin improvisoituja soolopianokonsertteja ja julkaissut neljä omaa albumia.

Lisätietoja:

http://www.jklmusic.fi
www.jannemaarala.com

Lisätiedot:

https://www.stromma.fi/helsinki/teemaristeilyt/jazz-illallisristeily/?utm_source=facebookr&utm_medium=link&utm_campaign=jazz-ale10-rom-80

more

Time

(Friday) 6:00 pm - 8:30 pm

Location

Lyypekinlaituri, 00101 Helsinki, Suomi