Hasse Walli Power Trio & Sydänyön rytmi, 19,50 €

22sep7:00 pm9:30 pmHasse Walli Power Trio & Sydänyön rytmi, 19,50 €7:00 pm - 9:30 pm

Event Details

Voimaannuttavaa bluesia! Yksi suomalaisen rockmusiikin pääarkkitehdeistä Hasse Walli yhtyeineen. Lämmittelijänä on tuore hardblues-yhtye Sydänyön rytmi.

Kitaristi Hasse Walli on Suomen rockkentän ehdottomia kulmakiviä. Hänen 1960-luvulla luotsaamansa Blues Section oli ensimmäisiä suomalaisyhtyeitä, joka täytti kansainväliseen läpilyömiseen vaadittavat laatukriteerit. Blues Sectionin ainoaksi jäänyt albumi vuodelta 1967 on hieno dokumentti ajanjaksosta, jolloin uusi sukupolvi muokkasi bluesperinteen uusiksi.

Hasse Walli Power Trio ilmentää vahvasti tuota 60-luvun lopulla syntynyttä henkeä. Ytimekkäästi nimetty yhtye esittää juuri sitä mitä ”powertriolta” on lupa odottaa: musiikkia, joka avoimesti viittaa Jimi Hendrix Experiencen ja Creamin viitoittamalle tielle ja joka perustuu muusikoiden suvereniteetille sekä kyvylle improvisoida.

Sydänyön rytmi puolestaan julkaisi juuri oman Rakkaus lyö maahan -nimisen esikoisalbuminsa. Yhtyeen musiikillinen asemointi osuu osin samaan ajankohtaan kuin Hasse Walli Power Triolla. Yhtyeen soinnissa on vahvasti kaikuja 60–70-lukujen taitteesta, jolloin bluesinvaasiona alkanut musiikki alkoi osin eriytymään proge- ja heavyrockiksi.

Rakkaus lyö maahan -levy on yhtyeen oman luonnehdinnan mukaan kadun karheaa ”hardbluesia” – musiikkia, joka ei näy myyntilistoilla, mutta joka on aina ajankohtaista ja jolle on olemassa tilausta.

Kesto noin 2h, lisäksi väliaika.

Yhteistyössä Keravan Ääni ja Levy & Malmitalo

more

Time

(Friday) 7:00 pm - 9:30 pm

Location

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki, Suomi