Berghäll Triality - Jazz'n Jam

21may7:00 pm8:00 pmBerghäll Triality - Jazz'n Jam7:00 pm - 8:00 pm

Event Details

Helsinki Jazz ry tuo Malmitaloon jazzliiton kiertueella Suomessa sekä saksankielisessä Euroopassa kiertävän Berghäll Trialityn, jonka esikoisalbumi The Arctic julkaistiin kansainvälisesti helmikuun 1. päivänä 2019.

Joakim Berghällin säveltämä The Arctic on ilmastonmuutokseen kantaa ottava, neliosainen, tummasävyinen teos, jossa kamarimusiikillinen sävelkieli kohtaa pohjoismaisittain vapaan jazzilmaisun.

Joakim Berghäll – baritonisaksofoni, bassoklarinetti
Kari Ikonen – piano, Moog-syntetisaattori
Kalle Kalima – sähkökitara, 6-kielinen kitarabasso

”The Arctic on harvinainen helmi.” – Pentti Ronkanen, Suomijazz.com *****

BERGHÄLL TRIALITY
Joakim Berghäll (s. 1980) on suomenlinnalainen baritonisaksofonisti ja säveltäjä. Hän kuuluu tämän hetken kansainvälisesti kysytyimpiin instrumentalisteihimme, esiintyen yli kymmenessä eri maassa vuosittain. Berghäll on kuluneen vuoden aikana työskennellyt mm. Ingrid Jensenin ja Wayne Krantzin kanssa, ja hänet tunnetaan muusikkona esimerkiksi Ismo Alangosta, Helsinki-Cotonou Ensemblesta tai Tsuumi Sound System -yhtyeestä. Trialityn lisäksi omia projekteja on mm. Joakim Berghäll SOLO

KARI IKONEN
Pianisti, moogisti ja säveltäjä Kari Ikonen (s. 1973) tunnetaan paitsi omasta uraauurtavasta triostaan, myös projekteista kuten Orchestra Nazionale della Luna, Quartet Ajaton sekä Trio Toffa. Hän on äskettäin työskennellyt mm. Louis Sclavisin, Lee Konitzin, Bob Mosesin sekä Mathias Eickin kanssa, kiertäen kaikkiaan lähes 30 eri maassa. Vuonna 2013 Ikoselle myönnettiin vuoden jazzmuusikon Yrjö-palkinto.

KALLE KALIMA
Berliinissä vaikuttava Kalle Kalima (s.1973) on yksi arvostetuimmista suomalaisista kitaristeista. Hänen lukuisista omista yhtyeistään mainittakoon Kuu!, A Novel of Anomaly, Tenors of Kalma sekä Kalle Kalima’s Long Winding Road. Näiden ohella Kalima on esiintynyt mm. Tomasz Stankon, Anthony Braxtonin sekä Jason Moranin kanssa, ja työskennellyt useiden eurooppalaisten yhtyeiden kanssa Berliner Ensemblesta NDR Big Bandiin ja Opéra de Lyoniin.

ti 21.5.2019 klo 19.00

Malmitalo, Malmisali
Ala-Malmin tori 1, Helsinki
7 €
Sarjan taiteellinen johtaja on Sakari Puhakka.
Kesto n. 1h, ei väliaikaa

more

Time

(Tuesday) 7:00 pm - 8:00 pm

Location

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinkimalmitalo