April Jazz: MATHIAS EICK QUINTET (NO), AAPO HEINONEN QUINTET (FI/MX)

24apr7:30 pm11:00 pmApril Jazz: MATHIAS EICK QUINTET (NO), AAPO HEINONEN QUINTET (FI/MX)7:30 pm - 11:00 pm

Event Details

MATHIAS EICK QUINTET (NO), AAPO HEINONEN QUINTET (FI/MX)

MATIAS EICK QUINTET
Norjalainen trumpetisti ja säveltäjä Mathias Eick on jo pitkään lukeutunut jazzmaailman tarkasti seuraamiin nouseviin tähtiin. Vuonna 2007 hänet palkittiin kansainvälisen jazzfestivaalien organisaation ”International Jazz Talent” -palkinnolla ja hän on tehnyt työskennellyt muun muassa Chick Corean, Pat Methenyn sekä Manu Katchén kanssa. Vuonna 2008 Eick julkaisi ensimmäisen soololevynsä ”The Door”, jota seurasivat maailmankiertueet erilaisten projektien parissa. Multi-instrumentalisti Eick on esiintynyt trumpetistina, vibrafonistina, kontrabasistina, kitaristina tai pianistina pitkälti yli sadalla levyllä. Norjalaisten jazzmuusikoiden kärkinimiin kuuluvista soittajista koostuva kvintetti julkaisi viime vuonna ”Ravensburg” -albumin, jonka vastaanotto on ollut innostunutta niin kriitikoiden kuin fanien keskuudessa.

Mathias Eick, trumpetti
Håkon Aase, viulu
Erlend Slettevol, piano
Audun Erlien, basso
Torstein Lofthus, rummut

AAPO HEINONEN QUINTET
Aapo Heinonen Quintet on miltei 10-vuotisen taipaleensa aikana hionut ilmaisunsa huippuunsa. Pianisti ja säveltäjä Aapo Heinosen johtama yhtye julkaisi viime syksynä kolmannen pitkäsoittonsa ”TARA”.
Heinonen itse kuvailee kvintettinsä musiikkia pienyhtyeellä soitetuksi moderniksi big band -musiikiksi, ja TARAlla Aapo Heinonen Quintet kuulostaakin usein kokoaan suuremmalta. Kvintetin musiikille on ominaista vahvoista melodioista ja mielikuvituksellisista sovituksista rakentuva elokuvallinen atmosfääri, joka tarjoaa hedelmällisen pohjan improvisoiduille sooloille. Tyylillisesti yhtye hakee vaikutteensa laajalta spektriltä jazzin, elokuvamusiikin ja progressiivisen rockin ristiaallokosta, ja sen kuulijassaan visuaalisia mielikuvia herättelevää musiikkia on hankala sovittaa ahtaisiin lokeroihin.

Aapo Heinonen, piano, sävellykset
Jouni Järvelä, saksofonit
Héctor Lepe, kitara (MX)
Vesa Ojaniemi, basso
Tomi Saikkonen, rummut

Kesto n. 3 h 15 min, väliaika.

KE 24.4.2019

Klo 19:30
Café Louhi
Liput alk. 29 €
https://www.lippu.fi/apriljazz

more

Time

(Wednesday) 7:30 pm - 11:00 pm

Location

Espoon Kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo, Suomi