AKI RISSANEN TRIO – LEVYNJULKAISUKEIKKA, 20€

24nov9:00 pm11:30 pmAKI RISSANEN TRIO – LEVYNJULKAISUKEIKKA, 20€9:00 pm - 11:30 pm

Event Details

Aki Rissanen – piano
Antti Lötjönen – kontrabasso
Teppo Mäkynen – rummut

Brittiläisen Edition Recordsin vuonna 2016 julkaisema Amorandom-albumi oli huima voimannäyttö yhtyeen kyvyistä ja sitä kuvailtiinkin pianisti Aki Rissasen kansainväliseksi läpimurroksi. Levy voitti Emma-palkinnon Vuoden Jazzalbumi -kategoriassa vuonna 2016.
Yhtye julkaisee toisen levynsä Koko Jazz Clubilla, ja se tehdään yhteistyössä maailman hienoimman brändin; Steinway & Sonsin kanssa!

Uudella albumilla trio keskittyy entistä enemmän vahvaan yhteissoittoon; pitkiin rytmisten aihioden kaariin sekä staattisen elektronisen musiikin vaikuttamiin tekstuureihin. Rissanen itse kuvailee levyn sävellysprosessia eräänlaiseksi retrospektiiviksi koko muusikon uraltaan: “Tuntui mielekkäältä sovittaa pari vanhaa kappaletta uudestaan ja löytää niihin täysin erilainen kulma aikaisempaan verrattuna. Myös vuosien saatossa päähän ja sormiin jääneet ideat – jotkut parinkymmenen vuoden takaa – ovat löytäneet paikkansa uuden levyn ohjelmistossa”.

Täysin Rissasen sävellyksiä sisältäneeseen Amorandom-levyyn verrattuna tuoreen albumin sävellyksistä löytyy muidenkin kädenjälkiä; levyllä on mm. suomalaisen pianistin ja säveltäjän Jarmo Savolaisen teos sekä osa säveltäjä György Ligetin pianoetydeistä sovitettuna triolle. Myös yhtyeen jäsenet Antti Lötjönen ja Teppo Mäkynen ovat vahvemmin mukana uuden ohjelmiston tuotannossa.

Ovet auki klo 20
Liput ovelta 20€ Ennakkoliput Tiketistä

more

Time

(Friday) 9:00 pm - 11:30 pm

Location

Koko Jazz Club, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Suomi