AILI IKONEN & JUKKA PERKO AVARA, EYOLF DALE WOLF VALLEY (NO/UK/US)

26apr7:30 pm10:30 pmAILI IKONEN & JUKKA PERKO AVARA, EYOLF DALE WOLF VALLEY (NO/UK/US)7:30 pm - 10:30 pm

Event Details

AILI IKONEN & JUKKA PERKO AVARA

Legendaarista suomalaista laulaja-lauluntekijä Hectoria on aina inspiroinut 1960-luvun amerikkalaisten ja brittiläisten lauluntekijöiden kädenjälki. Laulujen tulkitsijoista erityisesti Dusty Springfieldin levytykset ovat jättäneet häneen voimakkaan jäljen. Nyt nämä nostalgiset laulut saavat uuden elämän Hectorin käsissä sukeutuen suomenkielisiksi tarinoiksi, joita jazzlaulaja Aili Ikonen tulkitsee yhdessä Jukka Perko Avara -yhtyeen kanssa.

Aili Ikosen yhteistyö Hectorin kanssa alkoi hänen haaveestaan levyttää ensimmäiselle soololevylleen suomenkielinen versio ranskalaisen säveltäjän Michel Legrandin Oscar-ehdokassävellyksestä “What are you doing the rest of your life?” Tästä alkoi eri aikakausia ja musiikkityylejä edustavien taiteilijoiden yhteinen taival, joka huipentuu nyt kuultavassa konsertissa.

Illan aikana kuullaan Hectorin uusia tekstejä populaarimusiikin suuriin ja myös vähemmän tunnettuihin hitteihin jazzin huippujen tulkintoina, joissa nostalgian pohjavirtauksen yllä soi jokin ennenkuulumaton ja uusi. Dusty Springfieldin tunnetuksi tekemien kappaleiden lisäksi mukana on lauluja myös muun muassa Carol Kingiltä ja Michel Legrandilta.

Aili Ikonen, laulu
Jukka Perko, saksofonit
Jarmo Saari, sähkökitara
Teemu Viinikainen, akustinen kitara

EYOLF DALE WOLF VALLEY
Pianisti ja säveltäjä Eyolf Dale on Norjan rikkaan jazzskenen tuore nouseva tähti. Dale palittiin norjassa vuoden nuorena jazzmuusikkona vuonna 2008 ja pari vuotta myöhemmin hänen Albatrosh -duonsa valittiin pahaaksi yhtyeeksi European Jazz Competition -kilpailussa North Sea Jazz -festivaalin yhteydessä. Dalen johtaman Wolf Valley yhtyeen toinen, vuonna 2018 julkaistu ”Return To Mind”- albumi on Dalen viides ja mielikuvituksellisen oktetin toinen levytys. Huippumuusikoista kootun ryhmän kiehtova musiikki liikkuu impressionistisen jazzin ja kamarimusiikin välimaastossa.

Eyolf Dale, piano (NO)
Hanna Paulsberg, saksofoni (NO)
Hayden Powell, trumpetti (UK)
Kristoffer Kompen, pasuuna (NO)
Rob Waring, vibrafoni (US)
Adrian Løseth Waade, viulu (NO)
Per Zanussi, basso (NO)
Audun Kleive, rummut (NO)

Kesto noin 3 tuntia sisältäen väliajan.

PE 26.4.2019
Klo 19:30
Café Louhi
Liput alk. 29€
https://www.lippu.fi/apriljazz

more

Time

(Friday) 7:30 pm - 10:30 pm

Location

Espoon Kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo, Suomi