Underground Rock Orchestra

13oct7:00 pm9:00 pmUnderground Rock Orchestra7:00 pm - 9:00 pm

Event Details

Tämän vuoden lopussa tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Suomessa järjestettiin ensimmäisen kerran Underground-konsertti Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä 12.12.1967. Erilaisista vapaamuotoisista ryhmistä koostunut joukko esitti valtavirran populaarikulttuurista poikenneita lauluja ja muita musiikkiesityksiä. Mukana oli myös runoutta ja luettua proosaa. Mukana oli M.A. Numminen Nalle Puh Big Band -nimisen melujazzorkesterin solistina.

M.A. Numminen oli lyöttäytynyt yhteen turkulaisten runoilijoiden, Markku Innon ja Jarkko Laineen, kanssa ryhmittymäksi, joka tuli tunnetuksi nimellä Suomen Talvisota 1939—40. Tämä yli kymmenen hengen joukko esiintyi eri puolilla Suomea, ja sen tarpeisiin Numminen ja Laine kirjoittivat undergroundisia rock-tekstejä, kuten ”Vihreä valta”, ”Tehtaan vahtimestarit” ja ”Kekkonen-rock”. Materiaalista työstetty albumi Suomen Talvisota 1939—40: Underground-Rock on yhä yksi Suomen tunnetuimmista rock-levyistä.

Nykyinen URO-yhtye syntyi vuonna 1980 jatkamaan 1960-luvun underground-perintöä, mutta M.A. Numminen kirjoitti sen tarpeisiin lisää ”maanalaisia” rocktekstejä, kuten ”Suuharja” ja ”Päätösvalta”. URO esittää sekä vanhoja underground-lauluja että myöhemmin syntyneitä kappaleita aidon bluesrock-hengen mukaisesti.

Yhtyeessä ovat seuraavat muusikot:
M.A. Numminen (laulu),
Pedro Hietanen (piano),
Antero Jakoila (kitara),
Jukka Orma (kitara),
Pave Maijanen (basso) ja
Sami Kuoppamäki (rummut).

Ennen URO:n esitystä M.A. Numminen kertoo illan lyhytelokuvista, jotka esitetään ennen orkesterin osuutta. Aluksi nähdään Nummisen itsensä kuvaama varhainen surrealistinen lyhytfilmi ”Vesilasi” vuodelta 1963. Sitten seuraa MAN-musiikkivideoita,joiden jälkeen tulee illan teemaan liittyvä undergroundelokuva “Suomen Talvisota” vuodelta 1969. Kokonaisuudesta saa “Flash view`n M.A. Nummisen filmiurasta, joka on yhtä pitkä kuin miehen musiikkituotantokin, yli 50 vuotta.

Luvassa on kiihkeä vastakulttuurimusiikin ilta!
Kesto 2 h, sis. väliajan
Liput alkaen 32 € Lippupiste. Ovelta 37 €

more

Time

(Friday) 7:00 pm - 9:00 pm

Location

Sellosali, Soittoniekanaukio 1 A, 02600 Espoo, Suomi