jaZZanti: Sjöström – Mureddu – Kujala – Hauta-aho – Tuomi, 15/10/8€

19sep7:00 pm9:00 pmjaZZanti: Sjöström – Mureddu – Kujala – Hauta-aho – Tuomi, 15/10/8€7:00 pm - 9:00 pm

Event Details

Sjöström – Mureddu – Kujala – Hauta-aho – Tuomi

Trio:
Harri Sjöström: saksofonit,
Veli Kujala: harmonikka ja
Teppo Hauta-aho: kontrabasso

Kvartetti:
Harri Sjöström: saksofonit,
Liber Mureddu: flyygeli,
Teppo Hauta-aho: kontrabasso ja
Janne Tuomi: rummut

Berliinissä nykyään vaikuttava sopraanosaksofonisti Harri Sjöström käy pikaisella vierailulla Suomessa ja hän on koonnut tämän syksyn konserttiinsa mukaansa vapaan improvisoinnin suomalaisia taitajia.

Suomalaisen vapaan jazzin & improvisaation veteraani kontrabasisti Teppo Hauta-Aho on tehnyt jo vuosikymmeniä yhteistyötä Harrin kanssa erilaisissa kokoonpanoissa sekä Suomessa että Euroopassa. Teppo on myös arvostettu erityisesti kontrabassoon keskittynyt nykysäveltäjä. Veli Kujala on harmonikkansa kanssa usein vapaisiin improvisaatioihin syöksyvänä artistina hänen klassisen musiikin toimintansa lisäksi. Veli ja Harri ovat usein esiintyneet duona. Rumpali Janne Tuomi on myös usein esiintynyt Harrin kanssa ja hänet tunnetaan useiden tamperelaista jazz- ja nykymusiikkiyhtyeiden jäsenenä. On kiinnostavaa kuulla Sibelius-Akatemiassa työskentelevää Liber Mureddua vapaan improvisaation pyörteissä.

Nykymusiikin virtuoosit pensselöivät ääniaalloille moniulotteisia maisemia ja kuljettavat vietellen draamankaaren eri käänteisiin. Reaaliaikaisesti sävelletyssä musiikissa kokonaisuuden luo huippuunsa viritetty osaaminen, mikä artistien käsissä muovautuu yllätyksellisiksi harmonioiksi ja kirpaiseviksi dissonansseiksi. Teokset pysäyttävät, tempaavat mukaan, hylkäävät, riisuvat, naurattavat mutta ennen kaikkea tarjoavat kuulijoille mitä laajaulotteisimman ja ainutkertaisimman maistelumenun Suomen kuuminta ”echtzeitmusik´ia”. Hyppää nykyhetken aaltoihin ja sukella elämysmatkalle improvisaation kiehtovaan maailmaan.
jaZZanti-konsertteja tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö. Kaikki konsertit alkavat klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30).

Liput: 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi, liput: 16,50€, 11,50€ ja 9,50€

Jos haluat tilata itsellesi jazzmenun, ota yhteys ravintola Laulumiehiin: 045-2622 991

www.helsinkijazz.fi

more

Time

(Tuesday) 7:00 pm - 9:00 pm

Location

Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki, Suomi