Alexi Tuomarila Trio, 18€

28sep7:00 pm10:00 pmAlexi Tuomarila Trio, 18€7:00 pm - 10:00 pm

Event Details

ALEXI TUOMARILA TRIO
Alexi Tuomarila, piano
Mats Eilertsen, basso
Olavi Louhivuori, rummut

Alexi Tuomarila on yksi vakuuttavinta kansainvälistä uraa tällä hetkellä tekevistä suomalaisista jazz-artisteista. Brittiläiselle Edition Recordsille levyttävä Tuomarila soittaa muun muassa puolalaisen jazz-suuruuden Tomasz Stankon yhtyeessä ja hänet on noteerattu lukuisissa maailman tunnetuimmissa jazz-medioissa. Norjalaisen, ECM-levymerkin artisteihin kuuluvan Mats Eilertsenin ja nyanssikkaasta rumpaloinnistaan tunnetun Olavi Louhivuoren kanssa perustettu Alexi Tuomarila Trio on toiminut jo vuodesta 2004 ja se kuuluukin Trion soitossa.
Tuomarilan Trio on muokkautunut vuosien varrella yhdessä sykkiväksi yksiköksi. Yhtyeen muusikot löytävätkin itsensä työskentelemästä yhdessä useissa eri yhteyksissä.
Trion musiikissa korostuu melodisesti ja rytmisesti voimakkaat sävellykset ja trion lähes telepaattinen yhteys. Tämä musiikki on täynnä emotionaalista ja melankolista lämpöä, joka on tasapainotettu robustilla rytminkäytöllä ja vapaalla improvisaatiolla.

Alexi Tuomarilan uusin levy ”Kingdom” (Edition Records, UK) on julkaistu kesällä 2017 ja se on ollut arvostelumenestys maailmanlaajuisesti:
The Guardian **** (4 tähteä)
The Australian ”Kingdom is set to establish Tuomarila as a leading figure in the European jazz scene.” **** (4tähteä)
Helsingin Sanomat ”Kolmikon oma melodinen materiaali on kauttaaltaan ykkösluokkaista” **** (4 tähteä)

Ovet auki klo 18
Liput 18 €

more

Time

(Thursday) 7:00 pm - 10:00 pm

Location

Koko Jazz Club, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Suomi